Kerékpárok / GRAVEL
sebesség: 10-16
kerékméret: 28"
vázméretek: 52-58cm
váz: férfi
A megfelelő vázmagasság elengedhetetlen a kényelmes, biztonságos és hatékony kerékpározáshoz. A váz felsőcsöve és a test lágyéka között megfelelő távolságságnak kell lennie. Ez a kerékpárról történő biztonságos leszálláshoz és a kerékpár manőverezéséhez elengedhetetlen.

Az itt található táblázat irányadó a vázméret megfelelő kiválasztásához. Fontos szempont azonban a lábak hossza is, amelyek eltérőek lehetnek az átlagostól.

A teljesen pontos vázméret kiválasztásához javasoljuk, hogy próbálja ki a kerékpárt partnerüzleteinkben!
Testmagasság
Vázméret
152
14"
157
15"
162
16"
167
17"
172
18"
175
19"
177
20"
182
21"
Elrejtés
GRAVEL
A "gravel" kerékpártípus a hagyományos túrakerékpár és a cyclocross versenygép hibridje, modern tárcsafékkel, széles áttételezéssel felvértezve. Irányítása inkább a versenyre hangolt cyclocross kerékpárokkal mutat rokonságot, de az alacsony középcsapágy-magasság azért azoknál stabilabbá teszi, így felmálházva, rossz utakon is egyszerűen irányítható marad. A tempót és a hosszú távú kényelmet az országúti kerékpárokon alkalmazott kormánytípus és az ennek megfelelő előre dőlt testtartás biztosítja. Hektikus életünkből igencsak hiányzik a kalandélmény, amely ideális esetben valódi stresszmentes kikapcsolódást nyújt. A montizás vagy az országúti kerékpározás pótolhatja ezt az űrt, de a gyér forgalmú, esetleg forgalom elől elzárt utakon történő bicajos kalandozások minimalizálják mind a zavaró tényezőket, mind a terepkerékpározás technikai nehézségeit. A Gravel bike ilyen célra született, alkalmas mind csomagos túrázásra, mind teljesítmény-orientált bicajozásra.